Trouwfotograaf voor festivalbruiloft gezocht! Op 3 juni 2022 verscheen er een DM in mijn Instagram:

‘Ik ben Marit en ergens rond mei volgend jaar ga ik trouwen met de allerleukste Luuk! De sfeer die je neerzet met je foto’s vind ik echt heel mooi! Puur is misschien wel het juiste woord. Onze bruiloft gaat plaatsvinden op een kwekerij/boomgaard en jouw fotografiestijl zou daar zeker bij aansluiten.’

Marit en Luuk zochten een trouwfotograaf voor hun bruiloft! Een festivalbruiloft op de bloemenkwekerij van zijn ouders en ik werd hun trouwfotograaf! Voor mij is de kwekerij bekend terrein, ik haalde er af en toe een prachtig veldboeket bij zijn moeder, op nog geen 700 meter van mijn huis.

Wat is een festivalbruiloft?

Een festivalbruiloft is de perfecte manier om de liefde te vieren met al je vrienden en familie in een ontspannen sfeer. Een festivalbruiloft kenmerkt zich door de ongedwongen sfeer, de decoraties en het lekkere eten. Denk aan een groene omgeving, foodtrucks, gezellige zithoekjes, festivallampjes, overal bloemen en blote voeten in het gras.

Een festivalbruiloft organiseren

Vier de liefde!

Ook de bruiloft van Marit en Luuk zou buiten plaatsvinden. Ik noemde het daarom een festivalbruiloft. Bij slecht weer zou de ceremonie binnen zijn, máár er was serieus onderzoek gedaan naar de datum met de minste regen in de afgelopen 20 jaar en dat was 17 juni.

Ook voor mij begonnen tijdig de voorbereidingen. Ik huurde een tweede body, extra zoomlens, nam meerdere outfits mee want er werd warm weer voorspeld. Het kon in ieder geval allemaal niet mee op de fiets dus mijn partner bracht mij die ochtend om half 9 al naar de kwekerij.

Als trouwfotograaf mocht ik de hele dag voor het bruidspaar vastleggen. Van het moment in de make-up tot de first look, de ceremonie, het taart- en borrelmoment, het diner en tot slot de openingsdans. In mijn stijl, mijn documentaire stijl van fotograferen. Natuurlijk zijn er aantal beelden geposeerd, maar 90% is dat niet.

Ideeën voor een festivalbruiloft

$

Groene locatie

Kies een natuurlijke setting zoals een bos, tuin of strand voor een authentieke festivalsfeer.

$

Lichtjes en decoraties

Versier de locatie met lichtslingers, lantaarns en gekleurde doeken voor een sfeervolle uitstraling.

$

Comfortabele dresscode

Moedig gasten aan om zich casual en comfortabel te kleden, eventueel met slippers of blote voeten voor een ontspannen sfeer.

$

Zithoekjes

Creëer gezellige hoekjes met dekens, kussens en zitzakken waar gasten kunnen ontspannen.

$

DIY decoraties

Voeg een persoonlijk tintje toe met zelfgemaakte decoraties, zoals bewegwijzeringsborden, vlaggetjes en bloemstukken.

$

Festivalactiviteiten

Organiseer leuke activiteiten, zoals een fotohoekje, vuurkorf en marshmallows of zelfs een kleine markt met lokale ambachten.

Terug naar 17 juni 2023. Het was warm, héél warm maar het allerbelangrijkste, het was droog! Het was perfect weer om het festival gevoel te ervaren die dag. Een prachtige ceremonie mét koeien op de achtergrond en mooie, witte schaduwdoeken boven de zitplaatsen. Een pizzaoven waar de pizza’s ter plekke in werden gebakken met beleg naar keuze. Een photobooth tussen de bomen, een kapstok, wegwijsbordjes, aan alle details was gedacht.

Ook werd er ontzettend goed voor mij gezorgd. Ik mocht aansluiten bij het diner, maakte af en toe een praatje met de daggasten, werd continue voorzien van drinken en mocht tussendoor even afkoelen in de koelcel waar normaal gesproken de bloemen staan. Wát een feestje! Een bruiloft zoals ik ze wekelijks zou willen fotograferen. De sfeer van een festivalbruiloft, de details, de setting, daar geniet ik als trouwfotograaf volop van!

Documentaire fotograaf voor festivalbruiloft

Als documentaire fotograaf is het mijn taak om de liefde tussen jullie vast te leggen, die traan van je moeder, dat kneepje in de hand, die keiharde lach na een anekdote van vroeger. Dat is wat ik als trouwfotograaf het liefste doe. Meelopen tijdens jullie allermooiste dag. En als dat vertrouwen in mij er is, dan hebben jullie geen last van de trouwfotograaf, maar dan zijn jullie op je gemak en voelen jullie je vrij om de zenuwen los te laten en maximaal te genieten van jullie bruiloft!

Wat heb je nodig voor een festivalbruiloft?

$

Een locatie

Kies een natuurlijke buitenlocatie, zoals een tuin, bos of strand.

$

Toestemming en vergunningen

Zorg ervoor dat je alle benodigde toestemmingen en vergunningen hebt voor het gebruik van de locatie en eventuele festiviteiten.

$

Indeling

Maak een effectief plan voor de indeling van de locatie om een soepele doorstroming van activiteiten te waarborgen.

$

Decoraties

Investeer in decoraties zoals lichtslingers, bloemen en andere festivalaccessoires om de locatie te transformeren.

$

Eten en drinken

Huur een foodtruck in voor eetopties en zorg voor voldoende drankjes.

$

Muziekinstallatie of band

Regel livemuziek, een DJ of een afspeellijst die past bij de festivalsfeer.

$

Festivalprogramma

Maak een programma voor de dag met de timing van ceremonie, festiviteiten en andere geplande activiteiten.

$

Trouwfotograaf voor festivalbruiloft

Huur een documentaire fotograaf in die ervaring heeft met het vastleggen van de unieke sfeer van een festivalbruiloft.

Hi! Ik ben Annemarie, de trouwfotograaf voor jullie festivalbruiloft

Als trouwfotograaf is het mijn missie om de liefdevolle momenten tussen mensen vast te leggen. Als documentaire fotograaf geniet ik er het meest van om op een natuurlijke manier jullie allermooiste dag te volgen. Aanwezig op de belangrijke momenten, maar onopvallend en discreet. Ik hou van alle details die bij een festivalbruiloft komen kijken. Als jullie willen dat ik jullie bijzondere dag vastleg met een focus op spontane, emotionele momenten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Shoot you soon!

Reactie van het bruidspaar op de foto’s van hun festivalbruiloft

‘Tijdens onze trouwdag zijn er veel emoties voorbij gekomen; spanning, blijdschap, tranen van geluk en liefde en bij het terugkijken van de foto’s die Annemarie heeft gemaakt kwamen wederom al die emoties voorbij; dát is voor ons het bewijs dat Annemarie de dag echt fantastisch heeft vastgelegd op beeld. Bij het bekijken van de trouwfoto’s herbeleven we ieder moment opnieuw en genieten we enorm na van deze prachtige trouwdag. We hadden ons geen betere bruidsfotograaf kunnen wensen, die zó mooi de sfeer heeft weten vast te leggen, die wij hebben geprobeerd te creëren.’

Wil je dat ik jullie trouwfotograaf op jullie festivalbruiloft ben?

Zijn wij een match? Zien jullie ook jullie mooiste dag voor je, buiten, in festivalstijl? Een festivalbruiloft? Neem dan contact met mij op om te kijken of jullie trouwdatum nog vrij is in mijn agenda. Als trouwfotograaf maak ik heel graag kennis met jullie!

Wil je mijn blog delen?

Pin It on Pinterest

Chat openen
Hi! Leuk dat je mij een bericht wilt sturen! Waar wil je graag meer informatie over ontvangen? Lieve groet, Annemarie